Salıpazarı İmam Hatip Ortaokulu

WEB https://salipazariho.meb.k12.tr
Adres : Yavaşbey Mahallesi Mevlana Caddesi No52 Salıpazarı/SAMSUN
VİZYON : Bilimsel teknolojilerin ışığında okuyan, okutan, araştıran, özgür düşünen, sorunları çözebilen, başkalarının haklarına saygılı, ülkesine karşı sorumlu, toplumsal hayatın her alanında hukukun üstünlüğüne inanan, gelişme açık, çevre bilinci yüksek, kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli insan yetiştirmek için eğitim öğretim kalitesini sürekli yüksek tutarak hem bilimsel hem de sosyal yönde gelişmiş, yüksek ahlaki değerler kazanmış, bireyler yetiştiren örnek alınacak bir eğitim kurumu olmaktır.
MİSYON : Öğrencilerin çevresiyle iyi ve olumlu bir iletişim kuracak davranışları kazanmaları, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmeleri, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmaları, sosyal ve duygusal yönden sağlıklı yetişmeleri için her türlü imkânı hazırlamak. Milli ve manevi değerlere bağlı, Atatürk’ün “ Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmak” idealine inanan, kendisi ve toplum ile barışık, bilime önem vererek, iletişime açık, ruh sağlığı ve gelişim iyi olan, pozitif bilimi ve sosyal bilimleri birlikte sentezleyen iyi bir öğrenci, iyi bir insan ve iyi bir toplum yetiştirmektir.
BAŞARILAR : 2022-2023 Serbest güreş elemelerinde Serkan il birincisi Muhammet yaşar ise il üçüncüsü olmuştur. 2022-2023 İstiklal Marşı Okuma yarışması Birinciliği Sümeyye Ravza olmuştur.

Yabancı Dil : İNGİLİZCE , ARAPÇA
Pansiyon :
Servis : Okulumuz taşımalı olduğu için köy ve merkez mahallelere servis bulunmaktadır.
Ulaşım : Okulumuza ait servis yoktur. Farklı bir ilçede ikamet edecekler belediye otobüsü ya da özel araçla ulaşım sağlayabilir.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Yavaşbey Mahallesi Mevlana Caddesindedir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl Merkezine 50 km, Okul İlçe merkezine 2 km uzaktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda her yıl bütün spor alanlarında eğitin vermekte ve turnuvalara katılmaktadır. Salıpazarı masa tenisi kızlar 1.´lik,2.´lik ve 3.lük
Bilimsel Etkinlikler : 2017-2018 TÜBİTAK BİLİM FUARI
Proje Çalışmaları : Tübitak 2204b ortaokul yarışması,bilim olimpiyatları,scratch cup yarışması
Diğer Hususlar : BAHÇEMİZDE 1 ADET TELLERLE ÖRGÜLÜ BASKET SAHASI, 1 ADET VOLEYBOL SAHASI , MİNİ FUTBOL ALANI VE GENİŞ BİR BAHÇEMİZ MEVCUTTUR. AYRICA OKULUMUZUN HEMEN YANINDA GENÇLİK SPOR BAKANLIĞINA BAĞLI KAPALI SPOR SALONU HER AN KULLANABİLMEMİZ İÇİN BULUNMAKTADIR.